Οι ταινίες μας

Πολιορκία
    Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί είναι η νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα "Πολιορκία" η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία του 1821.   Πολιορκία   ΔΕΥΤΕΡΑ 25/3: 19.00 & 21.00 ΤΡΙΤΗ 26/3: 21.00   Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ Π...

Έναρξη μαθημάτων φωτογραφίας

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 
     Το Φωτογραφικό τμήμα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους.
     Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν στα μυστικά της φωτογράφησης, δημιουργώντας παράλληλα τις βάσεις για την διαμόρφωση της προσωπικής τους φωτογραφικής αισθητικής. Τα σεμινάρια χωρίζονται σε πέντε ενότητες:
1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Στο κομμάτι αυτό προσφέρονται οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που χρειάζεται ο επίδοξος φωτογράφος, από την λήψη μέχρι την εκτύπωση.
 
2. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Επιδίωξη αυτού του μέρους είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες, να ενισχυθεί η οπτική αντίληψη και να δομηθούν τα προσωπικά αισθητικά κριτήρια των συμμετεχόντων.
 
3. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
Στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων οργανώνονται συχνά ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις που στοχεύουν στην πρακτική εξάσκηση των μελών. Στόχος είναι να εμπλακούν ενεργά με την φωτογραφική διαδικασία και να αποτελέσουν αφορμή για συστηματική ενασχόληση με αυτή. Επίσης ανατίθενται ατομικές ασκήσεις και project με ευρύτερο στόχο την συγκροτημένη παραγωγή φωτογραφικού έργου και την δημιουργία ατομικών portfollios που θα είναι έτοιμα για παρουσίαση, είτε σε κάποια έκθεση ή σε έντυπη έκδοση.
4. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων εκπαίδευσης πάνω στα βασικότερα προγράμματα (Photoshop, lightroom κ.α.) και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της ψηφιακής φωτογραφίας.
5. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
Η κριτική φωτογραφιών, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της φωτογραφικής ενασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό η δουλειά που παράγουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάζεται, αναλύεται και συζητιέται. Έτσι, μέσα από τον επικοινωνιακό διάλογο, ασκείται εποικοδομητική και σωστά κατευθυνόμενη κριτική, που έχει στόχο να βοηθήσει τον φωτογράφο, επισημαίνοντας και υποδεικνύοντας πιθανές φωτογραφικές κατευθύνσεις.
 
Υπεύθυνος σεμιναρίων: Κώστας Παπαϊωάννου
Εγγραφές: από Δευτέρα ως Παρασκευή κατόπιν συνεννοήσεως στο 6984 598985
Διάρκεια εγγραφών: 8 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014