Οι ταινίες μας

Πολιορκία
    Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί είναι η νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα "Πολιορκία" η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία του 1821.   Πολιορκία   ΔΕΥΤΕΡΑ 25/3: 19.00 & 21.00 ΤΡΙΤΗ 26/3: 21.00   Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ Π...

Αργαλειός – Το Υφαντό της Μνήμης

Αργαλειός – Το Υφαντό της Μνήμης
 
Μία συνεργασία του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας με τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας.
 
Το Υφαντό της Μνήμης ολοκλήρωσε και το δεύτερο κύκλο του: ο πρώτος ήταν στις Πρέσπες τον τόπο όπου ενεργοποιήθηκαν τα αποφασιστικά συμβάντα και έγινε συλλογή υλικών. Ο δεύτερος ήταν στη Φλώρινα στο Λαογραφικό Μουσείο της Λέσχης Πολιτισμού, πάνω από το Διεθνές και τη διηνεκή παρουσία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όπου έγινε το πρώτο στήσιμο και η λειτουργία της διαδικασίας.
Για πολλούς μήνες στο φιλόξενο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου πέρασαν πολλοί και βίωσαν τη διαδικασία της ύφανσης στον αργαλειό. Όσο προχωρούσε η διαδικασία τόσο μεγάλωνε η χαρά μας γι αυτή την τόσο δημιουργική, πρωτότυπη και συνάμα παμπάλαια διαδικασία, που αναδείκνυε με ένα δικό της μοναδικό τρόπο την ιστορία του τόπου μας.          
Ο τρίτος κύκλος συνεχίσθηκε στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τη Μονή Λαζαριστών.
 
Η ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΑΛΕΙΟΥ πραγματοποιήθηκε στο γύρισμα της νύχτας 29 προς 30 Σεπτεμβρίου: τα στημόνια ξεμπλέχτηκαν, το αντι τυλίχτηκε, οι κλωστές της ύφανσης είναι πλέον στη θέση τους και είναι όλα έτοιμα να μεταφερθούν από το Λαογραφικό Μουσείο της Λέσχης στο Κρατικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.