Οι ταινίες μας

Το Απίθανο Κοάλα (Blinky Bill The Movie) και Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born) και Σκοτεινός Διάδρομος (Down A Dark Hall)
  Τρεις ταινίες αυτή την εβδομάδα! "Το Απίθανο Κοάλα" για τους μικρούς μας φίλους, η μουσική-δραματική ταινία " Ένα Αστέρι Γεννιέται" με την Lady Gaga και το θρίλερ "Σκοτεινός Διάδρομος"! ___________________   Το Απίθανο...

23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Από τις 12 μέχρι τις 14 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το 23ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ, που διοργάνωσε η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας με θέμα,  «Ο Κινηματογράφος στα Βαλκάνια».

Ξεκινώντας από τους αδελφούς Μανάκια και φτάνοντας στις μέρες μας με τις πολιτικές ανατροπές, με την προτεκταροποίηση χωρών και χώρων, μπορούμε να πούμε πως η παλιά πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης είναι έτοιμη να εκραγεί σε κάθε στιγμή.

Και κάθε τι εκρηκτικό είναι κινηματογραφικό θέμα.

Σ’ αυτά τα πολιπολιτισμικά, ενιαία και αδιαίρετα, αλλά ταυτόχρονα διαιρεμένα, εξαρτημένα και υποταγμένα Βαλκάνια, ταξίδεψε το 23ο Συνέδριο με κινηματογραφική ματιά μέσα από τις πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από γνωστούς συντελεστές και πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά.

Συγκινητική η εκδήλωση προς τιμή του Τάσου Ψαρρά.

Η μεγάλη συμμετοχή (130 σύνεδροι από κάθε γωνιά της Ελλάδας), η άριστη οργάνωση, η απόλυτη φιλοξενία, το ίδιο το θέμα του συνεδρίου και οι εργασίες του, συγκέντρωσαν τα επαινετικά και θετικά σχόλια των συμμετεχόντων.

Σε μια εποχή όπου η έκπτωση των αξιών είναι δεδομένη και αποδεκτή, σε μια εποχή που η μπουλντόζα της παγκοσμιοποίησης δεν αφήνει τα λουλούδια ν’ ανθίσουν, σε μια εποχή όπου οι ασήμαντοι γίνονται μεγάλοι και οι μεγάλοι αφανείς, η στενή συνεργασία ανάμεσα στους ανθρώπους του κινηματογράφου και των Λεσχών, η συλλογικότητα στην κοινή μας δράση, διευκολύνει και εδραιώνει την πορεία μας σ’ ένα ελπιδοφόρο και διαφορετικό μέλλον.

Το Δ.Σ της Λ.Π.Φ