Οι ταινίες μας

Καλό Καλοκαίρι
 Σας ενημερώνουμε ότι οι προβολές Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας διακόπτονται μέχρι το Φθινόπωρο. Την κινηματογραφική χρονιά που πέρασε, με την εθελοντική προσπάθεια των μελών της Λέσχης, προβάλαμε 44 ται...

Εκδήλωση «Μανιτάρια: τα κοσμήματα της Φύσης» - 2006

Η μανιταριά… ήταν καλή

Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μανιτάρια: τα κοσμήματα της Φύσης» από την Ομάδα Περιβάλλοντος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν  η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας και οι Δήμοι Φλώρινας και Κάτω Κλεινών με τους φορείς της περιοχής  για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).
Η ανταπόκριση του κόσμου της περιοχής μας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας (Λαμία, Θεσ/νίκη, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα κ.λπ), ήταν πάνω από το αναμενόμενο και συνετέλεσε στην επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί:
1.    η γνωριμία μεταξύ των μανιταρόφιλων της περιοχής μας
2.    η συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών της περιοχής από τους ερευνητές συγγραφείς Στέφανο Διαμαντή και Γιώργο Κωνσταντινίδη
3.    η σύγχρονη και επιστημονική ενημέρωση για τα μανιτάρια, όσον αφορά την αναγνώρισή τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (εδωδιμότητα, φαρμακευτικές χρήσεις, ο ρόλος τους στη βιόσφαιρα κ.λπ.)
4.    η ενημέρωση για την καλλιέργεια της τρούφας, ως μια διέξοδο για ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας, και
5.    η προώθηση της ιδέας για μια στενότερη επαφή με τη φύση

Ευελπιστούμε, ότι και στο μέλλον θα υπάρξει παρόμοια και ενθουσιώδης ανταπόκριση σε παρόμοια εκδήλωση.

                                                      Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας
                                                          Ομάδα Περιβάλλοντος

Αρχεία: