Οι ταινίες μας

"Ο Καρυοθραύστης Και Τα Τέσσερα Βασίλεια" και "Η Διαδοχή"
Συνεχίζουμε με δύο ταινίες: Την οικογενειακή ταινία φαντασίας "Ο Καρυοθραύστης Και Τα Τέσσερα Βασίλεια" και την ταινία τρόμου "Η Διαδοχή".   Ο Καρυοθραύστης Και Τα Τέσσερα Βασίλεια (The Nutcracker and the Four Realms)  ...

Εκδήλωση «Μανιτάρια: τα κοσμήματα της Φύσης» - 2006

Η μανιταριά… ήταν καλή

Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μανιτάρια: τα κοσμήματα της Φύσης» από την Ομάδα Περιβάλλοντος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν  η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας και οι Δήμοι Φλώρινας και Κάτω Κλεινών με τους φορείς της περιοχής  για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).
Η ανταπόκριση του κόσμου της περιοχής μας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας (Λαμία, Θεσ/νίκη, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα κ.λπ), ήταν πάνω από το αναμενόμενο και συνετέλεσε στην επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί:
1.    η γνωριμία μεταξύ των μανιταρόφιλων της περιοχής μας
2.    η συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών της περιοχής από τους ερευνητές συγγραφείς Στέφανο Διαμαντή και Γιώργο Κωνσταντινίδη
3.    η σύγχρονη και επιστημονική ενημέρωση για τα μανιτάρια, όσον αφορά την αναγνώρισή τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (εδωδιμότητα, φαρμακευτικές χρήσεις, ο ρόλος τους στη βιόσφαιρα κ.λπ.)
4.    η ενημέρωση για την καλλιέργεια της τρούφας, ως μια διέξοδο για ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας, και
5.    η προώθηση της ιδέας για μια στενότερη επαφή με τη φύση

Ευελπιστούμε, ότι και στο μέλλον θα υπάρξει παρόμοια και ενθουσιώδης ανταπόκριση σε παρόμοια εκδήλωση.

                                                      Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας
                                                          Ομάδα Περιβάλλοντος

Αρχεία: