Οι ταινίες μας

Captain Marvel
  Captain Marvel ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3: 20.30 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 19/3: 21.00   Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!   Σκηνοθεσία: Άννα Μποντεν, Ράιαν Φλέκ...

Πρόσκληση στην θεατρική παράσταση "ΑΤΡΕΙΔΕΣ"

Πρόσκληση
 
 
Το Θεατρικό Εργαστήρι της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, σας προσκαλεί στην παράσταση  "ΑΤΡΕΙΔΕΣ..." ,  που θα γίνει το Σαββάτο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 , στις 9.00μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας ( αίθουσα Θ. Αγγελόπουλος).
 
                                                                              Είσοδος Ελεύθερη
 

 

ΑΤΡΕΙΔΕΣ….
 
Κείμενα: Αισχύλου (Αγαμέμνων-Χοηφόρες)
Σοφοκλή (Ηλέκτρα)
 
Η παράστασή μας…
Στον τραγικό κόσμο του Αισχύλου, ο φόβος από όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι αυτός του οποίου η παρουσία γίνεται περισσότερο αισθητή.
Συνολικά για το θέατρο του Αισχύλου ό,τι ακούμε δεν είναι παρά η παθιασμένη κραυγή αγωνίας της ανθρώπινης ύπαρξης. Για το λόγο αυτόν το αισχυλικό θέατρο ξεχωρίζει, όταν το συγκρίνουμε με άλλες τραγωδίες που έχουν σωθεί.
«Φυσικώ τω λόγω», τον φόβο και την αγωνία, τα εκφράζει συνήθως ο χορός, καθώς εμπλέκεται στενά στη δράση, ώστε αυτή τον επηρεάζει έντονα, ενώ ταυτόχρονα από τη φύση του παραμένει ανίκανος να την πραγματώσει ο ίδιος.
Στον «Αγαμέμνονα» βλέπουμε τον χορό που είναι περισσότερο από ποτέ θύμα της αγωνίας.
 
Υπόθεση…
Ο Αγαμέμνων, βασιλιάς του Άργους και αρχηγός της εκστρατείας στην Τροία, τη μέρα της θριαμβευτικής επιστροφής του στην πατρίδα, δολοφονείται από τη σύζυγό του Κλυταιμνήστρα. Ο Αισχύλος διέγραψε με ακρίβεια και σοφία όλες τις μορφές του έργου.
Η Κλυταιμνήστρα ψυχρός εκτελεστής κι εκδικητής αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το σχέδιο του Αίγισθου, παίρνοντας εκδίκηση για τη θυσία της κόρης της Ιφιγένειας.
Η προφήτισσα Κασσάνδρα συλλαμβάνεται μέσα σε δύο στιγμές της ύπαρξής της.
Εκείνη τη στιγμή που ως ένα σώμα διαλυμένο, ευτελής ύλη, κατέχεται από τον Απόλλωνα και την άλλη στιγμή που γίνεται λαμπρή εξηγήτρια. Στο τέλος το φτωχό κυνηγημένο ζώο απελευθερώνεται από τη βασανιστική υπακοή στον Απόλλωνα και βαδίζει με σταθερό βήμα προς τον προκαθορισμένο θάνατο.
Ακόμη και ο Αίγισθος φαίνεται αυθεντικό πρόσωπο. Ένας έξυπνος ορθολογιστής, ο άνθρωπος που μέσα στο σκοτάδι κινεί τα νήματα, ώστε η πορεία των γεγονότων να έχει επιθυμητή έκβαση. Ο απροσδόκητος «από μηχανής» θεός, που επωμίζεται ένα πραξικόπημα κι εξηγεί τις άγνωστες αιτίες του. Όταν φαίνεται πως όλα λύθηκαν, όπως υπαγόρευε μια τέλεια μοιχεία, αποσαφηνίζονται δυο ακόμη διαστάσεις: ο φονιάς έδρασε έτσι, όχι επειδή ήταν εραστής της βασίλισσας, αλλά γιατί ήταν γιος του Θυέστη. Η δολοφονία παρουσιάζεται ως η τελευταία ψηφίδα στη μυθική διαμάχη Ατρέα-Θυέστη και παίρνει τη μορφή πολιτικού εγκλήματος. Όταν το κοινό πιστεύει πως όλα έχουν τελειώσει, αφού ο Αγαμέμνων είναι νεκρός και ο Ορέστης στο περιθώριο, η Ηλέκτρα ταράζει τα νερά της υπόθεσης και υπόσχεται εκδίκηση…
Η Ηλέκτρα και η Χρυσόθεμις ομοιότυπα πρόσωπα Αντιγόνης-Ισμήνης δίνουν το δικό τους αγώνα λόγου.
-Μετάφραση-δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία-σκηνικά και κουστούμια: Πέτρος Κοκόζης
-Μουσική: Κων/νος Παπουτσής
-Φωτισμοί: Χρήστος Γιαλαβούζης
-Αρχιτεκτονική επίβλεψη-μελέτη σκηνικού: Μιχάλης Παπαγιαννάκης
-Ειδικές κατασκευές: Γιώτα Καναβού, Αργύριος Ρήμος, Όλγα Μαντινιώτη
-Οργάνωση παραγωγής-συντονισμός ομάδας: Σοφία Ζευγώλη - Ολυμπία Χατζηχρήστου
-Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Στογιάντσης
 
Τα πρόσωπα:
-Φρουρός: Αργύριος Ρήμος
-Κλυταιμνήστρα: Βασιλική Σκριβάνου
-Αγγελιοφόρος: Γιώτα Καναβού
-Αγαμέμνων: Διαμαντής Σερασλής
-Κασσάνδρα: Ολυμπία Χατζηχρήστου
-Αίγισθος: Νίκος Σεϊδαρίδης
-Ηλέκτρα: Όλγα Μαντινιώτη
-Χρυσόθεμις: Σοφία Ζευγώλη
 
Χορός:
Άννα Μπατμά, Σοφία Ζευγώλη, Χριστιάνα Τσουμίτα, Γιώτα Καναβού, Ολυμπία Χατζηχρήστου, Αθηνά Μανουκάκη, Ευαγγελία Παλικρούση, , Πένυ Σωτηροπούλου, Κατερίνα Κετσίδου, Ολγα Μαντινιώτη.
 
Στην παράσταση παίρνουν μέρος και τα παιδιά:
Παύλος Μηντσόπουλος, Γιώργος Σουλιώτης, Ευαγγελία Παπαδημητρίου, Μαρία Λιθοξοΐδου, Ραφαηλία Μπακάλη, Ελένη Παπαναστασίου.
 
Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά της πνευματικής τους δουλειάς, τον Ν.Σεϊδαρίδη για τη φωτογράφηση, τον Κ. Παπουτσή για τη μουσική σύνθεση, τον Χρ. Γιαλαβούζη για τον φωτισμό, τον Ηλ. Ιωαννίδη για το video, τους γλύπτες Φίλιππο Καλαμάρα και Ρήμο Αργύριο.
 
Συνδιοργάνωση:
Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Δήμος Φλώρινας.

Πρόσκληση στην θεατρική παράσταση "ΑΤΡΕΙΔΕΣ"