Οι ταινίες μας

Θαύμα (Wonder)
 Θαύμα (Wonder) ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 20/2: 21.00   ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ  ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!  Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι  Ηθοποιοί: Τ...

Ημερολόγιο Εργασίας 4 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΗ συνάντηση της Λέσχης
 
Για μια ακόμα συνανάγνωση
Ο Οκτώβρης βγήκε με την παρέλαση
Ο Νοέμβρης μπήκε με λίγο
Θείο Τάκη και λίγο Καζαντζάκη.
4 Νοέμβρη 2013.
 
 
Απόψε αρχίσαμε με το «Θείο Τάκη» που δεν κράτησε για πολύ. Πάει προς την ολοκλήρωσή του κι αυτός, με πολλούς, να τον έχουν διαβάσει και να έχουν γνωρίσει το τέλος του. Καλό το έργο. Εμπνευσμένο από το δημοτικό «Του νεκρού αδελφού» Πολλά τ’ απρόοπτα, πολλές οι ανατροπές, πολλά τα φανταστικά, πολλά και τα σουρεαλιστικά. Τα ζήσαμε εγώ το Ημερολόγιο και τα σημεία Ρ. Κ. Γ. Χ. Μρ. Π.
Τώρα, με τα νεοαφιχθέντα βιβλία του Καζαντζάκη σκορπισμένα στο τραπέζι, μιλάμε γι’ αυτόν, την εποχή του, το έργο του, τον Γκρέκο του… Ό,τι γνωρίζομε...
Το σημείο Ρ. μας πέρασε εντέχνως, σε εκπαιδευτικά θέματα, σχολική τάξη και μαθητές. Και εκτός όλων αυτών, τα άλυτα και διαχρονικά προβλήματα της παιδείας.
Το σημείο Μ.Ρ μας έμπασε στα δικά του προβλήματα, στα φωτογραφικά και στα ψαξίματα ιδεών, για φωτογραφικά θέματα, αφού κάνει μαθήματα φωτογραφίας στη Λέσχη. «Σκέφτομαι, ν’ αντλήσω θέμα φωτογράφησης,» μας λέει «από ποίηση. Όχι όμως κάτι από γειτονιές… είναι παρασυνηθισμένο. Ή κάτι από έργο κάποιου Φλωρινιώτη, δεν ξέρω ακριβώς…Ψάχνω για ιδέες. Πείτε κάτι.»
Πάνω στις τόσες ιδέες που ακούστηκαν, το σημείο Γ. προσφέρθηκε να φέρει ένα δικό του ποίημα, μήπως και βρεθεί η ιδέα της έμπνευσης. Τρεχάτο, και με κουτσά τα βήματα, κατέβηκε τη σκάλα, μιας και αυτή την περίοδο το γόνατό του, έχει γίνει ιδιαίτερα κουραστικό  και πιεστικό. Ενοχλεί τα μάλα ο πόνος του μηνίσκου. Πήγε ήρθε όμως, πετώντας. Όσο κρατάει ένα αναμμένο σπίρτο υπολογίζω. Διαβάστηκαν δυο ποιήματά του. Ξεχώρισαν ωραία σημεία, συζητήθηκαν, καθώς συζητήθηκαν και πράγματα, γύρω από θεματολογία και τέχνη φωτογραφίας.
 Με τέτοια λίγα γι αυτό το βράδυ, όπου με ένα κλικ του διακόπτη, έκλεισε το φως, έκλεισε και η αποψινή λογοτεχνικοκαλλιτεχνική παράσταση. Κλικ! Και έμεινε πίσω το ποδοβολητό στη σκάλα.
 
Καληνύχτα
Κατερίνα