Οι ταινίες μας

The Bacelor 3
 The Bachelor 3   ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1: 20.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 21/1: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 22/1: 21.00   Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!   Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος Η...

Ημερολόγιο Εργασίας 27 Ιανουαρίου 2014

 ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ Ημερολόγιο
 
Και όλα γοργά πάνε κι έρχονται
Μπρος μου. Πότε πέρασε η μια Δευτέρα
Και ήρθε η άλλη... (Δευτέρα 27 Ιανουαρίου)
«Κι εγώ, δρέπω την εύφορη γοργότητα
Τριγύρω.» (Κ. Δημουλά)
 
 
Γοργά διαβαίνουν οι Δευτέρες. Και αργά καταφθάνουν τα βιβλία. Θαρρείς πως έρχονται πάνω σε χειροκίνητες τροχιές εκτυπώσεων και εντολών, παραγγελιών, πληρωμών. Να! Σαν κι απόψε. Δε βρήκε εισιτήριο για νάρθει ο Χαριτόπουλος, λέει, και η «Λίστα Γάμου» μούσκεψε από τα δάκρυα των μαμάδων, που με μια τέτοια λίστα, αποχωρίζονται τα μανάρια τους. Και μουσκεμένη η λίστα, διαλύθηκε γι’ απόψε. Για κάτι τέτοια, μας προετοιμάζει το βιβλίο της Λίστας, και γι’ ακόμα πιο σκανδαλιστικά. Πλάκα θα έχει η αντροπαρέα, που ακούω, με όλα τα ευτράπελά της. Προβλέπω να χορτάσομε μέχρι σκασμού και από παλιμπαιδισμό, όταν οι αντρομπισμπίκηδες, συμπεριφέρονται σαν έφηβοι και ακόμα πιο κάτω. Κάτι θυμάμαι από το σήριαλ.
Προς το παρόν βλέπω, τα σημεία Π. Ρ. Χ. Κ. Μρ. να συγκεντρώνονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Εκθέτουν έργα τους, οι Φωτογράφοι της Λέσχης Πολιτισμού και όπως βλέπω τα εκθέματα, είναι αξιοθαύμαστα. Ασπρόμαυρα, με θέμα «Παρατηρώ».
Και καθώς βγαίνουν έξω τα πέντε σημεία, έχει το κρύο δυναμώσει, τα σκαλιά της εισόδου έχουν παγώσει, κι αυτά, παίρνουν το δρόμο για την πλατεία, για ένα ρόφημα ζεστό.
Και που αλλού; Στο «Ρόδι». Έξω από την πόρτα, τυλιγμένο στο κοντό καρό κασκόλ του, το σημείο Δ. περιμένει. Χαρούμενο φαίνεται. Είναι το πρώτο του ραντεβού με τα σημεία έξω. Συνανάγνωση σε ξένο τραπέζι. Γίνεται και η γνωριμία του με το σημείο Μρ.
Το σημείο Ζ., άκουσα, δε θάρθει, γιατί…έχει κάτι φύλλα να δει. Φύλλα, χειμωνιάτικα παγωμένα, ή…φύλλα επαναξιολόγησης; Δεν κατάλαβα το αφώτιστο. Έμεινα από κάρβουνο.
Από κρασιά και ρακόμελα όμως, δε μείναμε. Και τα ψαξίματα έγιναν, για συγγραφείς και βιβλία. και για πολλά άλλα θέματα, μαζί με αναμνήσεις τους, καθώς και για το πολυσυζητημένο ταξίδι στη Βέροια. Και με την ευκαιρία αυτής της χαράς, ανασηκώθηκαν στις μύτες των παπουτσιών, τα σημεία μου, πατώντας πάνω στο χρόνο τους, έσκυψαν στο πηγάδι και αναμέτρησαν πόσα βιβλία από κει μέσα, αντικατοπτριζόντουσαν στα υγρά μάτια τους. Και περιμένοντας τη «Λίστα Γάμου», είπαν, πως διαβάζεται εύκολα και θα την τρέξουν γρήγορα. Και άρχισαν το φόρτωμα για τα ερχόμενα ταξίδια τους, με το Βαλτινό, τον Καραγάτση, τη Δούκα, το Βασιλικό, τον Κουμανταρέα, για Μάριο Χάκκα ανέφεραν και κάπου στο φόρτωμα το πολύ, χάθηκαν.
Καλή η βραδιά με κρασί. Βοηθά την συντροφικότητα και τα όνειρα, μην κοιμηθούν πριν την ώρα τους. Μην καταντήσουν κι αυτά φυτά. (σαν τα σημεία;)
Περασμένες έντεκα, και άλλη μια Δευτέρα γοργά πέρασε, με ταξίδια, ανάλογα πως φύσαγε το ούριο αλκοόλ του κρασιού, με το ένα σημείο που γέλαγε, με τ’ άλλο σημείο που θυμότανε, μ’ εκείνα που δεν ήρθαν και με κάποια που λησμόνησαν, και δεν μπαίνουν στα φύλλα μου πια... .
 
Καληνύχτα Κατερίνα.