Οι ταινίες μας

Ο Γκριντς (The Grinch) και Κριντ ΙΙ (Creed II)
Για αυτή την εβδομάδα έχουμε προγραμματίσει την χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων "Ο Γκριντς" και την δραματική ταινία "Κριντ ΙΙ"!   Ο Γκριντς (The Grinch) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ   ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12: 17.00 & 19.00 ΚΥΡΙ...

Ημερολόγιο Εργασίας 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ συνανάγνωση.
 
21 Οκτωβρίου 2013
Και όλα τα σημεία χαρήκανε
Τον ερχομό του σημείου Θ.
 
 
Με τα σημεία Θ. Ρ. Κ. Π. Χ. Μ+Μ. αυτό το βράδυ της Δευτέρας, ο λόγος για το βιβλίο του Θεοδόση και των άλλων Αμυντιωτών, στην προ ημερών παρουσίασή του στο Αμύνταιο. Η Λέσχη παραβρέθηκε σ’ αυτή την εκδήλωση με τα σημεία Ρ. Κ. και Μρ, τα οποία ταξίδεψαν, με οδηγό τη Μρ.
Σε όλο το δρόμο, η κουβέντα γύρω από το «Θείο Τάκη»
«Εγώ, δεν μπορώ να το πιάσω συστηματικά, καθώς αυτό τον καιρό, τρέχω και δε φτάνω με το σεμινάριο στην Κοζάνη…Διάβασα λίγες σελίδες στην αρχή, μα δεν μπήκα ακόμα στην υπόθεση…Δεν ξέρω πότε θα βρω το χρόνο…» Λέει το σημείο Ρ.
Και τα σημεία Κ. και Μρ. με έξαρση και γελάκια, αρχίζουν να μιλούν:
-«Διάβασες εκεί που η Τέτη, μικρή, είδε εκείνη τη σκηνή με τους γονείς της…! και ήρθε η Κατίνγκω και την τράβηξε…»
-« Έφτασες εκεί που ο Τάκης σφυρίζοντας πήγε να καταταγεί για το Βιετνάμ…»
-« Εμ! Αφού έφτασε στ’ άκρα με τη θεατρίνα, είχε και όλο το σόι γύρω του…»
-«Αχ! Γέλασα εκεί με το γαμπρό που φέρανε από την Πόλη, για την Τέτη…Μα τι γαμπρός!»
-«Κι εκεί με τα φαντάσματα στο σπίτι, που άναβαν τη σόμπα και μαγείρευαν…κι εκεί στο γάμο στην Πόλη, που πήγε ο Τάκης να συνοδέψει τη νύφη…Δηλαδή το φάντασμά του…»
-«Καλέ, εσείς ωραία τα λέτε! Τώρα, μου κεντρίσατε την περιέργεια. Έχει ενδιαφέρον…! Το Σαββατοκύριακο πρέπει να το προχωρήσω…» είπε το σημείο Ρ.
Κι έτσι, πήγανε με τη συντροφιά του Ξανθούλη και επέστρεψαν, με τις εντυπώσεις από την παρουσίαση του βιβλίου «                                                                 Με τις εντυπώσεις, από την προβολή των φωτογραφιών του παλιού Αμυνταίου και από το βίντεο με τοποθεσίες, γειτονιές και πρόσωπα, που τα ρούφηξε ο χρόνος. Με όλα αυτά που βγήκαν από το βιβλίο της παρουσίασης και πλημμυρισμένα από μια θαυμάσια μουσική, ξεδιπλώθηκε η ιστορία του ασπρόμαυρου και έγχρωμου Αμυνταίου.
Γενικά, η παρουσίαση από τους τρεις παρουσιαστές, ένας γιατρός, ένας δημοσιογράφος κι ένας φιλόλογος, (όχι, δε θα γράψω ανέκδοτο) μεταξύ των οποίων και ο Θεοδόσης, ήταν συντονισμένη, οργανωμένη, μεστή, να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, που συμμετείχε με κάθε τρόπο, ενθουσιωδώς.
Και όλ’ αυτά, μαζί με διάφορα άλλα, συζητήθηκαν απόψε στη Λέσχη, με πειράγματα και γέλια και εύγε και μετά, ήρθε η αναζήτηση για καινούργιο βιβλίο.
Περιπλάνηση στο συγγραφικό θόλο για αστέρι συγγραφέα με επιτυχημένο βιβλίο. Κάπου κατασταλάζομε για το αστέρι-Καζαντζάκη και επιτυχημένο-βιβλίο «Η Αναφορά στο Γκρέκο» Αυτός ο θείος Τάκης μας τάραξε τα μέσα μας. Με το πρώτο μισό του και μετά, με το δεύτερο μισό του. Ας πάρομε γεύση από μεγαλείο Γκρέκο.
 
 
Σε αναμονή του μεγαλείου,
Σας καληνυχτώ
Κατερίνα