Οι ταινίες μας

The Bacelor 3
 The Bachelor 3   ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1: 20.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 21/1: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 22/1: 21.00   Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!   Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος Η...

Ημερολόγιο Εργασίας 20 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ συνανάγνωση του 2014.
 
Δευτέρα 20 Γενάρη και να δούμε
Η αποψινή συνανάγνωση τι θα βγάλει!
«Συμπόσιο και οίνος πάνε μαζί»
Από την αρχαιότητα το γνωρίζομε
Ως σήμερα. Το είπε απόψε και η Ζωή.
 
 
Βλέπω απόψε τα σημεία να μαζεύονται ένα-ένα γύρω από το τραπέζι. Το Π. το Ρ. το Γ. το Χ. και το Μρ. Αυτά, πιάσανε την κουβέντα κι εγώ, αρχίζω να καταγράφω. Όλη την εβδομάδα, ένα διάλογο είχα στ’ αυτιά μου, από την προηγούμενη συν-ανάγνωση, που με τις αναθυμιάσεις του, με μεθούσε πνευματικά και δε με άφηνε να ησυχάσω. Ο διάλογος μεταξύ του σημείου Κ. και του Ζ.
Σημείο Κ.: Σκεφτόμουν να έφερνα τσίπουρο σπιτικό, αλλά…δεν ξέρω αν ταιριάζει! Αν τσίπουρο και ανάγνωση, μπορούν να…να συνυπάρξουν, τέλος πάντων!
Σημείο Ζ.: Και γιατί να μην μπορούν; Όλα τα συμπόσια, μετά οίνου γινόντουσαν!
Και είδα, πως αμέσως, πείστηκε το σημείο Κ.
Και τώρα το βλέπω, πως μπαίνει αυτή τη στιγμή, με χαμόγελα ευδαιμονίας και με πακέτα γαστριμαργίας. Απλώνονται ποτήρια, απλώνονται τα σχετικά…
«Δε θα έρθει η Ζωή! Ειδοποίησε πως δίνουν βαθμούς. Ούτε και η Δανάη! Έχει ίωση» ενημέρωσε το σημείο Ρ.
«Κρίμα! Θα χάσουν την αποψινή συν-ανάγνωση μετά τσίπουρου.» γράφω εγώ το Ημερολόγιο, όπως τ’ άκουσα από τα σημεία.
Το τσίπουρο είναι εντελώς αθώο. Είναι σπιτικό, σπιτικοί και οι μεζέδες, λένε τα σημεία. Μα παρ’ όλα τα αθώα και τα σπιτικά, μάθημα δεν έγινε. Κουβέντα μόνο έγινε, έτσι, στα ξεκάρφωτα, λες και ματαιοπονούσαν τα σημεία, να ξεκαρφώσουν λέξεις και πινέζες από το στερέωμα του μάταιου. Και σα δε βρήκανε πινέζες να ξεκαρφώσουν, κάρφωσαν γερά, ένα βιβλίο.
Το βιβλίο του Χαριτόπουλου, «Λίστα Γάμου». Μικρό σε μέγεθος, με λίγες σελίδες.
Μετά από μηνών περιπλανήσεις με τον Καζαντζάκη, έρχεται η αποψινή απόφαση, για κάποιο χιουμοριστικό και γήινο. Προέκυψε και θεατρικό.
Το σημείο Χ. κάθισε στον υπολογιστή, έψαξε, βρήκε και ανακοίνωσε: «Μετά λύπης μου! Πολύ ακριβό! Δύο και κάτι…ευρώ!»
Και τότε, βγήκαν και οι δικές μας λύπες, για την ακριβή του τιμή, σαν τα σαλιγκάρια, μετά από μια λυπητερή βροχή. Υπερτιμημένη μα ανακουφιστική, μέσα στην οικονομική ξηρασία.
 
Μετά λύπης μου,
 
Σας καληνυχτώ
Κατερίνα.!