Οι ταινίες μας

"Ράλφ Εναντίον Ίντερνετ" και "Ψυχρή Καταδίωξη"
Οι προβολές μας συνεχίζονται με την ταινία "Ράλφ Εναντίον Ίντερνετ" για τους μικρούς μας φίλους και την περιπέτεια δράσης "Ψυχρή Καταδίωξη" !   Ράλφ Εναντίον Ίντερνετ (Ralph Breaks the Internet)   ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑ...

Ημερολόγιο Εργασίας 13 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΚΑΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ συνανάγνωση
 
Και πρώτη του καινούργιου χρόνου
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014.
Στη Λέσχη, ώρα 9.30 το βράδυ.
 
 
Δύο νέα σημεία δημιουργήθηκαν απόψε, με το «καλήν εσπέραν άρχοντες», σαν τα νέα αστέρια, που γεννιούνται στο στερέωμα. Ήρθαν στη Λέσχη Ανάγνωσης, η Δανάη και η Ζωή.
Μια συντροφιά απόψε, που παρ’ όλες τις απουσίες, αυτή μεγαλώνει. Λίγοι οι Καζαντζάκηδες στο τραπέζι, μα αρκετά τα ποτήρια για τα σημεία Π. Ρ. Κ. Γ. Χ. Μμ.  Ζωή, Δανάη.
Κρασί με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και στραγαλοστάφιδα άπλωσε το σημείο Ρούλα και απλώθηκε όρεξη πολύ για θεωρίες και ιδέες και Χριστούς και Βούδες και όλα τα γνωστά, για σάρκα και κόκαλα και ψυχή και μυαλό να παλεύουν και αυτή η πάλη, να γεμίζει τις εξακόσιες τόσες σελίδες της «Αναφοράς», που πάνω τους, κάνουν πιρουέτες τα κουρασμένα και ενθουσιασμένα σημεία του Ημερολογίου.
Κι έτσι, πάνω στο άηχο τσούγκρισμα των πλαστικών ποτηριών, με το κόκκινο κρασί, χρίστηκαν, η Δανάη σε σημείο Δ. και η Ζωή, σε σημείο Ζ. Ούτε σημείο Δ. είχαμε, μα ούτε και σημείο Ζ. «Καλώς μας ήρθαν!»
Και μετά, πλάκωσαν και οι μνήμες οι μαθητικές, καθώς δε γίνεται, όταν λες τη λέξη «Καζαντζάκης» να μην ανατρέξεις πίσω, στην εφηβεία την στραγγαλισμένη, με τις απαγορεύσεις και τις ποινές και τα ψαξίματα και μετά, τα κατευναστικά επιχειρήματα, και τον μεγεθυντικό φακό στραμμένο στις βγαλμένες τρίχες των φρυδιών και στο μαζεμένο μάκρος της ποδιάς. Και τι δε θυμήθηκαν τα σημεία, από καθηγητές και καθηγητές, και βέβαια πολλά, από το… «χαμηλότατο βαρομετρικό» στο όνομα «Καζαντζάκης» και από τον… «απαγορευτικό απόπλου» για ταξίδια στα βιβλία του. Ταξιδέψανε πάντως τα σημεία, μαζί με Δ. και Ζ.
Πάνω σ’ αυτή την ατμόσφαιρα, κόψαμε την πίτα. Το σημείο Γαλάτεια, έκανε την βασιλόπιτα. Το κόψιμο της πίτας, ανατέθηκε στο μοναδικό άντρα της Λέσχης, το σημείο Πέτρος. Την χάραξε, την ξαναχάραξε και μετά…την άφησε χαραγμένη! Το μαχαίρι πήρε το σημείο Χρυσούλα, όπου άρχισε να κόβει τα πρώτα κομμάτια. Μετά τα καθιερωμένα, άρχισε, από τις δυο «καινούργιες» μας. Ανάμεσά τους σκάλωσε το μαχαίρι. Και αποκάλυψε το φλουρί. «Τυχερές νάναι η Δανάη και η Ζωή. Με υγεία!» Κάτι τέτοια ακούστηκαν εκεί μέσα από όλα τα σημεία. «Τυχερή και η Λέσχη που τις δέχθηκε απόψε. Να συνεχίζει να ζει! Να ζουν! Να ζούμε!» Λέω εγώ, το Ημερολόγιο. Και χειροκροτήσαμε όλοι..
Όμορφα περάσαμε!
Αυτό ομολόγησαν άλλωστε, και οι «καινούργιες» μας. «Ωραία περάσαμε απόψε. Θα ερχόμαστε…!»
 
 
Καληνύχτα Κατερίνα