Οι ταινίες μας

The Bacelor 3
 The Bachelor 3   ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1: 20.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 21/1: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 22/1: 21.00   Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!   Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος Η...

Ημερολόγιο Εργασίας 10 Μαρτίου 2014

21η Συνανάγνωση-Συνάντηση
 
Και άλλη μια Δευτέρα.
Όμως αυτή,
Είναι 10 του Μάρτη.
 
Απόψε έχομε πάλι … «αιτία νυχτερινού συμποσίου»!
1η αιτία: Γιόρταζε, προ ημερών, η Ρούλα! Και πολλά τα καλούδια στο τραπέζι. Ζυμωτό ψωμότυρο, θεσπέσιο,(δια χειρός Ρ.) πίτα νηστήσιμη με σπανάκι,(δια χειρός, δε θυμάμαι τη φίρμα) και πολλά μπουκάλια οίνων.
Ευχές πολλές για το σημείο Ρ. που τι να πούμε; Εδώ, όλα είναι δωρικά. Το λόγια του, τα έργα του, τα γλέντια του, τα γιορτάσματά του… όλα δωρικά! Δυνατά, λιτά και στιβαρά. Υπάρχει και στυλοβάτης. Στο Δωρικό ρυθμό. Με τετράγωνο κιονόκρανο. Με τετράγωνο μυαλό. Στο σημείο Ρ. Σας μπέρδεψα; Λοιπόν, «Χρόνια πολλά σημείο Ρ.»
2η αιτία: Γιόρταζε, προ ημερών, και η Μαρία η Ροδία! Γιόρταζε, το τεστ! Ήταν θετικό! Είναι ολίγων εβδομάδων έγκυος! Είναι θαυμάσιο! Είναι υπέροχο! Είναι χαμόγελο! Είναι μια σοκολατόπιτα γκουρμέ, δια χειρός της ιδίας. Είναι εδώ όλα Ιωνικά. Λεπτά και περιστόλιστα. Λεπτεπίλεπτο κιονόκρανο, με κυματισμούς. Ε! Ρόδος είναι αυτή. Και δίπλα στην Ιωνία.
 
Και πέρα απ’ όλ’ αυτά, το σημείο Ζ. έκανε μια ανάλυση, γύρω από τη γραφή της Ρέας Γαλανάκη, τη ζωή της ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα και τα πρόσωπα της ζωής της.
Προγραμματίστηκε για την επόμενη συν-ανάγνωση, να παρακολουθήσομε το σχετικό βίντεο –ντοκιμαντέρ.
 
 
Καλή νύχτα
Κατερίνα.