Οι ταινίες μας

Καλό Καλοκαίρι
 Σας ενημερώνουμε ότι οι προβολές Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας διακόπτονται μέχρι το Φθινόπωρο. Την κινηματογραφική χρονιά που πέρασε, με την εθελοντική προσπάθεια των μελών της Λέσχης, προβάλαμε 44 ται...

«Χωρο Χρονική και Συναισθηματική θεωρία για τη δημιουργία και την ερμηνεία των ονείρων» - ΤΟΤΛΗΣ ΣΑΚΗΣ

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 , στις 7μ.μ.  στο Πολιτιστικό Κέντρο (κτήριο Ωδείου Φλώρινας), όπου θα παρουσιάσει την ενδιαφέρουσα θεωρία του συγγραφέα Σάκη Τότλη με θέμα «Χωρο Χρονική και Συναισθηματική θεωρία για τη δημιουργία και την ερμηνεία των ονείρων».

 

«Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται κάτι  τόσο επαναστατικό που αφορά τα όνειρα, αφού σύμφωνα με τη θεωρία,  τα όνειρα συμβαίνουν με θυμική ενέργεια που εκκρεμεί  μέσα μας  με συγκεκριμένο τρόπο από μόλις τη χθεσινή μέρα, η οποία ενεργοποιεί παρόμοιες χωροχρονικά εικόνες από το παρελθόν που είναι καταγραμμένες στη μνήμη μας, για να ξοδευτεί η ίδια.
Το όνειρο, δηλαδή,  είναι ένας πανούργος ελιγμός της «ψυχής» που συμβαίνει  μυστικά για να την απαλλάξει  από κάποιο εκκρεμές και ενοχλητικό ενεργειακό θυμικό φορτίο χωρίς να αφήσει πουθενά  έγκυρα ίχνη.

Ο Σάκης Τότλης γεννήθηκε στην Εδεσσα, όπου ζει ως σήμερα και έχει εκδώσει αξιόλογα βιβλία.
Η θεωρία του για τα όνειρα με τίτλο «ST+E Dream Theory» δημοσιεύθηκε στο γνωστό αμερικανικό περιοδικό Dreamtime κατά τη διάρκεια του περσινού χειμώνα.  Η πρώτη δημοσίευση της θεωρίας του έγινε στο έγκυρο ελληνικό επιστημονικό περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες».
 

«Χωρο Χρονική και Συναισθηματική θεωρία για τη δημιουργία και την ερμηνεία των ονείρων» - ΤΟΤΛΗΣ ΣΑΚΗΣ