Οι ταινίες μας

"Ράλφ Εναντίον Ίντερνετ" και "Ψυχρή Καταδίωξη"
Οι προβολές μας συνεχίζονται με την ταινία "Ράλφ Εναντίον Ίντερνετ" για τους μικρούς μας φίλους και την περιπέτεια δράσης "Ψυχρή Καταδίωξη" !   Ράλφ Εναντίον Ίντερνετ (Ralph Breaks the Internet)   ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑ...

Μαρίνα Καραγάτση -Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι

 Μαρίνα Καραγάτση -Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι,

 

Η Μαρίνα Καραγάτση γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Είναι κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση.

 

Η Μαρίνα Καραγάτση δανείζεται τα λόγια προσφιλών της προσώπων και τους ξαναδίνει φωνή. Με τρεις παράλληλους μονολόγους μιας ανοιξιάτικης μέρας του 1950 και ένα θεατρικό μονόπρακτο μιας ανοιξιάτικης μέρας του 2006 αναπλάθει βιώματα και ενδόμυχους συλλογισμούς του Καραγάτση, του αντιπροσωπευτικότερου ίσως συγγραφέα της γενιάς του, της Λασκαρώς, καρτερικής και δυνατής υπηρέτριας του σπιτιού, και της γιαγιάς Μίνας, μιας αρχόντισσας της Άνδρου. Σιωπηλή, αλλά διαρκώς παρούσα, η Νίκη Καραγάτση, η ζωγράφος που παραμένει με την ευαισθησία και τους χαμηλούς της τόνους πάντα επίκαιρη. Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

                                           

Στο βιβλίο φωτίζονται πτυχές της οικογενειακής ζωής του συγγραφέα μέσα από την οπτική της κόρης του. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής. Μια εσωτερική ανάγκη, να βάλει τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας στο πλαίσιο που τους αναλογεί. Αξιοσημείωτο, ότι η Μαρίνα Καραγάτση, στο βιβλίο της, δεν κρίνει ούτε τον πατέρα της, ούτε τους άλλους συγγενείς. Εξιστορεί την ζωή, τις σχέσεις και τις συμπεριφορές τους, με έναν μοναδικό τρόπο, με μια παιδική αθωότητα. Ειδικά στο τελευταίο μέρος του βιβλίου, στο μονόπρακτο, όπου βρίσκονται να συζητάνε συμφιλιωμένοι, σε ένα «αυλιδάκι», όλοι οι πλέον πεθαμένοι δικοί της άνθρωποι, η συγχώρεση και η λύτρωση είναι διάχυτες.    

Μαρίνα Καραγάτση -Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι
Μαρίνα Καραγάτση -Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι