ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

19 διαφορετικές ιστορίες. Άνθρωποι καθημερινοί απλοί, με πάθη, που προχωρούν, ακόμα κι αν η πορεία τους είναι δύσβατη. Παίρνουν τα ρίσκα τους κι έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των πράξεών τους. Επιμένουν, υπομένουν, χάνουν και ενίοτε κερδίζουν. Και στο τέλος… Στο τέλος έρχεται η Κάθαρση ή μήπως όχι; Υπάρχει happy end ή είναι απλώς ένας μύθος; Τι θα συμβεί όταν τελικά ο κριτής επιβάλλει την τεχνική ποινή; Κάθε βράδυ ο καθένας μας κοιμάται αγκαλιά με κάτι… Τυχεροί όσοι κοιμούνται αγκαλιά με την αλήθεια τους.

(Από το οπισθόφυλλο)

Σε όσους δεν πίστεψαν ότι τα καλύτερα έρχονται,

γιατί δεν χόρεψαν, δεν τραγούδησαν,

δεν ζωγράφισαν και δεν έγραψαν.

Και ο Στέλιος έγραψε. Και ζωγράφισε ιστορίες. Και τραγούδησε με λέξεις που χόρεψαν στις σελίδες.

19 ιστορίες… ιστορίες καθημερινής τρέλας. Γιατί η ίδια η ζωή ξεπερνάει συνήθως και τα πιο ακραία σενάρια. Μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου ή εφιάλτη κινούνται οι 19 αντι-ήρωες.

Ανεργία, ανέχεια, έρωτας, ψυχαναγκασμός, εθισμός … φόβος, ανησυχία, ελπίδα…  παιχνίδια φαντασίας… ισορροπίες που διαταράσσονται  και χαρακτήρες έρμαια των περιστάσεων.

Με απλή και συνάμα αριστοτεχνική γραφή και γλώσσα ωμή και οικεία, έλκει  το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον οδηγεί να διαβάσει απνευστί ως το τέλος… και εκεί τον περιμένει το απροσδόκητο Μη-Τέλος… όπως στην τελευταία ιστορία, την Τεχνική Ποινή … διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει αρχή και τέλος… εγερτήριο ή σιωπητήριο.

 Μύθος το happy end, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο. Όμως ζητούμενο παραμένει η Κάθαρση και ο αναγνώστης βρίσκεται να πλάθει εναλλακτικά σενάρια, πέρα από τις σελίδες, για όσα δεν αποτυπώθηκαν σε αυτές.   

Καλοτάξιδο το πρώτο σου βιβλίο. Τα καλύτερα έρχονται…  

Updated: 03/12/2020 — 22:58