5 χρόνια Λέσχη Δημιουργικής Ανάγνωσης

5 χρόνια

Λέσχη Δημιουργικής Ανάγνωσης

Με παρέα εκλεκτή

ταξίδια μακρινά εκάμαμε

μέσα από των βιβλίων τις σελίδες

με ποίηση και μουσική

ενίοτε και με κρασί

στης Λέσχης μας την θαλπωρή 

Κι όμως… 5 χρόνια πέρασαν από εκείνη την κοσμογονική συνάντηση της Κατερίνας και της Ρούλας, όπου κάτω από το μάτι του χάους συνέλαβαν την ιδέα της Λέσχης Ανάγνωσης. 5 χρόνια από την πρώτη συνάντηση στο «Τότε» και έπειτα στην Λέσχη μέχρι και τώρα…

Καλή μας συνέχεια κι ακόμα καλύτερες συναναγνώσεις!

Μίνι-έκδοση μαϊμού-ημερολογίου

(Τα αυθεντικά ημερολόγια της λέσχης τα αναγνωρίζουμε από την έκταση, την ποιότητα και την υπογραφή της υπεύθυνης ημερολογίου της Λέσχης… γνωστής και ως σημείο Κ)

Χθες αφού καλωσορίσαμε το νέο μας μέλος, την Ολυμπία, σβήσαμε το κεράκι, κόψαμε την μηλόπιτα, τσουγκρίσαμε τα ποτήρια και ήπιαμε το κρασάκι ανταλλάσσοντας ευχές, ακούσαμε την παρακάτω ιστορία.

Μετά η Μαρία-Μία μας διάβασε δυο ποιήματα του Λειβαδίτη και η Κατερίνα έφερε τον Ρίτσο και τον Λειβαδίτη στην αίθουσα να συνομιλούν…

Μια ιστορία με τίτλους*…

Θα σας διηγηθώ εν συντομία την ιστορία ενός αιχμαλώτου της ζωής, που καλά, σκοτώθηκε νωρίς, παντρεύτηκε δηλαδή, αλλά το ίδιο κάνει.

Σχόλασε από την βάρδια, με τη γυναίκα της Ζάκυθος το μυαλό του να στοιχειώνει. Από τότε που χώρισαν, ήταν θεατής της ίδιας του της ζωής, σαν άλλος Πεισίστρατος. Είχε βλέπετε και βεβαρημένο παρελθόν. Την φόνισσα μητέρα του. Σκότωνε ότι καλό του συνέβαινε. Αυτό είναι το αμάρτημα της μητρός μου, έλεγε…  

Σαν ζητιάνος ικέτευε για λίγη αγάπη. Την αγάπη που βρήκε στην αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα. Ο θείος Τάκης του την γνώρισε, σε μια γκαλερί με αναφορά στον Γκρέκο. Αυτός ξεκίνησε ήδη την λίστα γάμου. Ελένη ή ο κανένας έλεγε συνεχώς, σε όσους του θύμιζαν ότι είναι αρραβωνιασμένη με άλλον.

Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη, ιδιοκτήτης της γκαλερί όπου γνωρίστηκαν, προοριζόταν για κουμπάρος. Η τελετή, θα γινόταν στο γεφύρι του Δρίνου. Θα ήταν ένας ιδιαίτερος γάμος. Ο κουμπάρος θα διάβαζε κάποια διηγήματα και μονόπρακτα. Η μάνα της νύφης, θα καλωσόριζε κάθε ξένο περαστικό, σε αυτήν τη γιορτή της ασημαντότητας, που θα ήταν για αυτόν ότι πιο σημαντικό είχε ζήσει.

Η ζωή του πλέον θα  έκλεινε σαν κύκλος από κιμωλία. Βέβαια, για να φτάσει ως εδώ, η αληθινή απολογία του Σωκράτη, θα ωχριούσε μπροστά στη δική του εξομολόγηση, υπό την πίεση της μέλλουσας συζύγου. Με τις κατάλληλες οδηγίες της πεθεράς εννοείται. Αισθανόταν, σαν να τον είχε στριμώξει κάτω από τον τροχό ενός τριαξονικού. Αλλά για την γυναίκα της ζωής του… χαλάλι.

Μετά τον γάμο ήρθε το τέλος της μικρής μας πόλης, καθώς η νύφη ήθελε να γίνει πρωτευουσιάνα. Στο αυτοκίνητο της φυγής τους, έπαιζε στη διαπασών το σόλο του Φίγκαρο. Ένοιωθε σαν να ήρθε ο κόσμος ανάποδα. Που πήγαινε? Ποιος ο σκοπός του? Τι θα τον περίμενε στο μέλλον? Τότε ήρθε στο νου του ο ήρωας ενός αγαπημένου του αναγνώσματος Αχ Σιντάρτα… σκέφτηκε, ούτε εσύ βρήκες ποτέ σου την απάντηση….

Συνεχίζεται…    

*Με τους τίτλους όλων των βιβλίων και με την σειρά που τα διαβάσαμε.

3total visits,3visits today

Updated: 21/05/2019 — 18:41